Malabi
Tämä ruusuinen jälkiruoka vanukas on kotoisin Turkista ja on innolla omaksuttu Israelilaiseen keittiöön.
Ainekset:
1 purkki kermaa
1 litra maitoa
1 dl sokeria
100 gr maissitärkkelystä
2 rl ruusuvettä
ripaus rouhittuja pähkinöitä
kookos hiutaleita
Kaada maitolitrasta lasillinen maitoa ja aseta sivuun. Kaada loput maidosta kattilaan, lisää kerma ja sokeri, sekoita ja kihauta.
Kaada jäljelle jäänyt maito kulhoon ja sekoita siihen maissitärkkelys ja ruusuvesi. Varmista että tärkkelys on täysin liuennut eikä paakuja jää jäjelle.
Lisää seos kattillaan ja sekoita kunnes neste on paksuuntunut.
Kaada malabi tarjoilu astiohin ja asetä jääkaappiin jähmettymään pariksi tunniksi.
Malabin kastike:
1 1/2 dl sokeria
1 dl vettä
1 dl vadelmamehutiivistettä
Keitä aineksiä pienessä kattilassa noin 5 minuuttia.
Anna kastikkeen jäähtyä jaa kaada hyytyneen malabin päälle.
Sirottele päälle hieman kookosta ja pähkinärouhetta ja nauti!

